Wednesday, 12 October 2011

Ke PunCak AiR TeRjuN Sg.PeLePaH

Assalamualaikum w.b.t
buat semua pembaca blog...dah lama saya tak menulis di ruangan ini...
maklumlah..bz sgt dgn aktiviti2 padat di IPG KTI..
tp byk pengalaman menarik sepanjang saya xmenulis nie..anda nak tahu apa die???
hehe...saksikan pics2 yg bakal saya tunjukkan nanti..
check it out guyz!!! =)

utk pengetahuan u all, nie akt.1 saya...
"PROGRAM ORIENTASI KECERGASAN PJ"
yg mana pesertanya semua adalah students major in PJ..
apa yg kami buat masa program nie ialah :-
1-Mendaki Air Terjun Sg.Pelepah
2-Berjalan kaki sejauh 15km
3-Buat kerja amal

nie saat mula nak mendaki Air Terjun Sg.Pelepah
sempat lagi pose..maklumlah jumlah peserta 108 org...
so nak mendaki tu take turn r..then curam plak tu...
bak kata pepatah "BIAR LAMBAT ASALKAN SELAMAT"...




pics yang ini pula tyme sampai kat checkpoint 1 utk benti rehat...
penat kot!!!perut pun lapar tak terkata...
nasib ada member yg bawa nasi impit & serunding utk dimakan wat alas perut..
hilang jugak rasa lapar kami... =)




dah penat mendaki akhirnya kami sampai jugak ke puncak Air Terjun Sg.Pelapah..
tp kami tak ley lepak kat situ,bahaya!!!!lagi pun curam sesgt...
so kami dibawa oleh guard ke tempat yg selamat sikit utk duk berehat 
sementara tunggu yg lain sampai...
kira nie sweet memories yg terakhir bsma junior2 PJ kami...

nak dijadikan cerita hanya 35 orang yg berjaya sampai awal ke puncak..
yg lain tersangkut di tgh jalan sbb takut nak mendaki air terjun yg curam itu...
so nie adalah wajah2 yg berjaya sampai dulu..
papepun alhamdulillah saya smpai juga ke puncak walaupun 
dah lama tak wat akt.lasak gini... =)

nie pic saya yg berlatarkan Air Terjun Sg.Pelepah..
btw pic nie di'snap' after turun dari mendaki...
semntara tunggu yg lain turun,saya pun mandi dulu..hehe...


Sunday, 11 September 2011

@bOuT RaYa @gaiN..=)

Salam rindu + sayang to all of u.. =)
musim raya nie tentu u all sibuk jejalan p rumah kekawan,cikgu2 @ kekasih2..
tul x??
btw dlm minggu ini saya & kekawan sekelas p beraya rumah lecturers kami..
kat mana???of courselah kat JB...hehe...
so kat sini saya nak show kat u all pics beraya saya...

nie pics with my frenz..
from left : Zai, Ain & Emmy...


btw nie kat rumah my lecturer Cik Hjh Rukiah bt Tabon..
dan ini aksi + gelagat kami tyme makan..
sempat posing masing2.. =)



bila dah kenyang perut, kami pun bergambarlah puas2..
btw yg pakai baju kurung hitam tu r lec kesayangan kami..

with my beloved lec Cik Hjh Rukiah bt Tabon...

yg nie pula anak buah lec kami..
namanya Rahimah Abd Jalil..
cantikkan die..???

seterusnya di bawah nie pics beraya kat rumah lecturer Physical Education kami..
jauh taw kat Pasir Gudang..bertolak kul 8pm sampai rumah beliau pukul 9.15pm..
maklumlah jalan sesak sgt2 kot!!!
nak tahu siapa??tgklah pics yg cantik2 nie...


ok,pics baby lelaki yg comel ini empunya namanya adalah Zamil..
anak bongsu kpd lecturer kami iaitu En.Mohd Zairi bin Husain..


ini gelagat kami bersama Zamil...
ada yg tersenyum, mata tutup & tak maw bergambar.. =)

nie pula pics dgn anak bongsu girl beliau Aqilah Damia...
pandai tul si kecik nie bergaya..





inilah kekawan girlz sekelas saya...
kami 7 org shj gadis dlm clz yg lain semuanya boys...
tp si kecik Aqilah nie bukan ant.kami taw!!!
hehe... =)

comey tul Aqilah Damia nie..
pandai bergambar plak tu??

nie Nurin anak ke-2 my lecturer..

di sebelah kanan saya itu isteri my lecturer..
tapi sayang nama isterinya saya tak taw..

sebelum balik saya sempat bergambar with his family sbg kenangan
krn beliau sdg menyambung pengajian ke prgkat PHD..
kebetulan this is my final year.. =(
thanx to our beloved lecturer krn sudi menerima kehadiran kami..
makanan yg dijamu pun sedap2 belaka... =)


















Saturday, 10 September 2011

JeJaLaN at The zON

Assalamualaikum w.b.t buat semua...
apa khabar???
baru 2 hari tak menulis di blog rasanya mcm 2 tahun jerk??haha...
ari nie saya nak share cerita ttg jejalan at The ZoNe pd sayawal ke-9..
moh baca cerita saya... =)

susah tul nak ajak adeq juniorku Farhanah nie bergambar..
tu yg smpai main tarik2 nie..hehe..
akhirnya puas dipujuk baru dpt bergambar betul2!!

nie kat depan laluan masuk ThE zOn

sempat pose kat pentas utama The Zon smbil pgg ice cream cone Mc'D..hehe..
thanx adeqku belanja akak ice cream!!

disbbkan saya nie suka bergambar, amiklah peluang bergambar kat rumah kampung nie..
comelllll sgt2 taw!!! =)

pas tu bila nak balik kena ikut laluan kastam diraja M'sia...
yg peliknya kami sempat pose lagi.. =)

pas keluar dr laluan kastam tu,kami bergambar lagi..hehe...
mmg suka bergambar saya nie...



on d way balik institut,kami singgah kat tepi laut Tanjung Puteri..
so nie pose saya kat tepi laut yg cantik tu..
tapi cantik ker???huhu...

tentu u all pelik watper g The ZoN kan??
sajer nak hilangkan tension...
and choclate Beryl's nie besday presents buat saya dari adeq Farhanah..
thanx a lot deq!!!
sayang kamuuuuu!!!muaaahhh!!!