Wednesday, 12 October 2011

Ke PunCak AiR TeRjuN Sg.PeLePaH

Assalamualaikum w.b.t
buat semua pembaca blog...dah lama saya tak menulis di ruangan ini...
maklumlah..bz sgt dgn aktiviti2 padat di IPG KTI..
tp byk pengalaman menarik sepanjang saya xmenulis nie..anda nak tahu apa die???
hehe...saksikan pics2 yg bakal saya tunjukkan nanti..
check it out guyz!!! =)

utk pengetahuan u all, nie akt.1 saya...
"PROGRAM ORIENTASI KECERGASAN PJ"
yg mana pesertanya semua adalah students major in PJ..
apa yg kami buat masa program nie ialah :-
1-Mendaki Air Terjun Sg.Pelepah
2-Berjalan kaki sejauh 15km
3-Buat kerja amal

nie saat mula nak mendaki Air Terjun Sg.Pelepah
sempat lagi pose..maklumlah jumlah peserta 108 org...
so nak mendaki tu take turn r..then curam plak tu...
bak kata pepatah "BIAR LAMBAT ASALKAN SELAMAT"...




pics yang ini pula tyme sampai kat checkpoint 1 utk benti rehat...
penat kot!!!perut pun lapar tak terkata...
nasib ada member yg bawa nasi impit & serunding utk dimakan wat alas perut..
hilang jugak rasa lapar kami... =)




dah penat mendaki akhirnya kami sampai jugak ke puncak Air Terjun Sg.Pelapah..
tp kami tak ley lepak kat situ,bahaya!!!!lagi pun curam sesgt...
so kami dibawa oleh guard ke tempat yg selamat sikit utk duk berehat 
sementara tunggu yg lain sampai...
kira nie sweet memories yg terakhir bsma junior2 PJ kami...

nak dijadikan cerita hanya 35 orang yg berjaya sampai awal ke puncak..
yg lain tersangkut di tgh jalan sbb takut nak mendaki air terjun yg curam itu...
so nie adalah wajah2 yg berjaya sampai dulu..
papepun alhamdulillah saya smpai juga ke puncak walaupun 
dah lama tak wat akt.lasak gini... =)

nie pic saya yg berlatarkan Air Terjun Sg.Pelepah..
btw pic nie di'snap' after turun dari mendaki...
semntara tunggu yg lain turun,saya pun mandi dulu..hehe...